Afgewezen voor een baan? Keep on smiling! 27 mei

Afgewezen voor een baan? Keep on smiling!

Helaas telt Nederland veel werkzoekenden. Veel van deze mensen hebben de indruk dat de kans om afgewezen te worden groter is dan de kans om aangenomen te worden. Toch is een afwijzing vaak een domper, zeker als je vol goede moed hebt gesolliciteerd op een vacature die volgens jou perfect matcht met je profiel! Als je dan toch afgewezen bent, probeer er dan een positieve draai aan te geven: Met elke sollicitatie doe je ervaring op, je sollicitatievaardigheden groeien en deze vaardigheden kunnen jouw kansen op een baan aanzienlijk vergroten!
  
Een aantal tips!
  
Vat het niet persoonlijk op
De mensen die binnen een organisatie de sollicitaties behandelen kijken vooral naar de vaardigheden en kwaliteiten van de kandidaten, omdat ze de beste match willen maken met de gestelde eisen voor de functie. Een afwijzing moet je daarom nooit opvatten als afwijzing op jou als persoon.
 
Accepteren
Probeer het te accepteren  als je bent afgewezen voor de baan. Het is logisch dat je teleurgesteld bent, maar waarschijnlijk waren er andere kandidaten die nét wat meer te bieden hadden of beter bij de organisatie pasten dan jij. Naar aanleiding van vrijwel iedere vacature die wordt uitgezet door een uitzendbureau, volgen er gemiddeld tientallen tot honderden sollicitaties. Uiteindelijk zal maar 1 kandidaat de functie gaan vervullen.
  
Verleg je focus
In plaats van energie te besteden aan een afwijzing kun je je beter even focussen op wat anders. Mensen die, letterlijk en figuurlijk, goed in hun vel zitten zijn opgewekter en zelfverzekerder én dat stralen ze uit, wat weer goed van pas komt bij volgende sollicitaties.

Blijf solliciteren
Stop niet met het zoeken naar een baan na het ontvangen van afwijzingen. In iedere sollicitatie en afwijzing schuilt iets leerzaams, bijvoorbeeld in de gesprekken die je hebt gevoerd en de sollicitatieprocedures die je hebt doorlopen. De ervaring die je hiermee opdoet komt altijd van pas bij volgende sollicitaties.

Heb je net een afwijzing te pakken? Kijk dan eens naar de vacatures op onze website. Wellicht kunnen wij je blij maken!

delen via 
terug naar overzicht
rss mail icon Nieuwe vacatures direct in je mailbox of via RSS !
Maak gebruik van onze service om nieuwe vacatures van jouw voorkeur in je mailbox of via rss te ontvangen.

aanmelden