CE-markering verplicht 28 jul

CE-markering verplicht

Sinds 1 juli 2014 is de nieuwe Europese Norm EN1090-1 wettelijk verplicht. Deze norm beschrijft de voorwaarden waaraan bedrijven dienen te voldoen om stalen of aluminium componenten of complete bouwpakketten voor draagconstructies te voorzien van het CE-keurmerk. Ook lastechnici hebben hiermee te maken.

Door een product te voorzien van een CE-markering geeft de fabrikant van dat product aan dat het voldoet aan een eisenpakket dat in overeenstemming is met deze markering.  Dit geldt niet alleen voor staalconstructies als geheel maar ook voor alle constructieve onderdelen. Het geeft de afnemer zekerheid maar ook de fabrikant zelf heeft er baat bij. Een product voorzien van deze markering moet namelijk in de gehele Europese Unie worden geaccepteerd zonder dat er extra eisen aan gesteld mogen worden door de autoriteiten in het betreffende land.

EN-ISO 3834 legt de kwaliteitseisen voor gelaste delen duidelijk vast in een internationaal erkende norm, van ontwerp tot einddocumentatie. Deze norm kan dus uitstekend fungeren als basis voor de norm EN1090. De norm EN-ISO 3834 is niet vereist, maar staal- en/of aluminium verwerkende bedrijven moet wel kunnen aantonen dat er wordt gewerkt volgens deze norm.

Wij hechten veel waarde aan opleiding en training van onze flexkrachten. Onlangs hebben diverse van deze flexkrachten deelgenomen aan een dagcursus via de Anton Tijdinkschool, om deze kwalificatie te behalen, zodat ze nu nog breder inzetbaar zijn.

delen via 
terug naar overzicht
rss mail icon Nieuwe vacatures direct in je mailbox of via RSS !
Maak gebruik van onze service om nieuwe vacatures van jouw voorkeur in je mailbox of via rss te ontvangen.

aanmelden