De 10 gevaarlijkste beroepen ter wereld 10 dec

De 10 gevaarlijkste beroepen ter wereld

Zoals je wellicht op de afbeeldingen op onze Facebook-pagina hebt gezien, kan het uitvoeren van werkzaamheden best heel gevaarlijk zijn. Er zijn sowieso veel beroepen die erg risicovol zijn, zelfs als je goed oppast en alle regels naleeft. Een Zwitserse nieuwssite onderzocht dit en stelde de volgende top 10 samen. Ben jij het niet eens met deze lijst? Heb je toevoegingen, of is jouw beroep eigenlijk nog eveel gevaarlijker? Laat het ons dan weten op Facebook. We zijn benieuwd!

10. Buschauffeur in Guatemala
Als buschauffeur kom je in Nederland vast vervelende mensen tegen. Het is echter lang niet zo erg als in Guatemala. Guatemala heeft het tweede hoogste moordcijfer van Latijns-Amerika. Al 171 buschauffeurs hebben hierdoor het leven moeten laten.

9. Piloot in Rusland
Dat Russische vliegtuigen niet de veiligste ter wereld zijn is wel algemeen bekend. Jaarlijks komt regelmatig het nieuws binnen van Russische vliegtuigen en zware vliegtuig ongelukken. Denk daarbij een de crash van een Jak-42 in 2011 waarbij een heel ijshockeyteam om het leven kwam. Zo heb je als Russische piloot niet bepaald een veilige baan!

8. Mijnwerker in China
Mijnwerkers hebben een erg zwaar beroep. Slechte werkomstandigheden, veel stof en de mijnen waarin zij werken zijn niet bepaald veilig. Alleen in de laatste 10 jaar zouden volgens de autoriteiten al zo’n 7.000 dodelijke ongevallen te betreuren zijn. De bijna 12.000 Chinese mijnen zijn levensgevaarlijk en zo goed als zeker worden er nog heel wat sterfgevallen achtergehouden.

7. Politieagent in Irak
Als politie agent sta je voor de veiligheid binnen je land. Dit zou natuurlijk vanzelfsprekend moeten zijn. In sommige landen ben je als politie agent echter bezig met het misschien wel meest onveilige beroep van het land!
Dat het in Irak momenteel niet geheel veilig is hoeven we jullie waarschijnlijk niet te vertellen. Vooral als politieagent heb je het nog zwaar te voorduren in Irak. Door alle terreur die in het land speelt vallen er veel doden, waaronder veel politie agenten.

6. Journalist
Wereldwijd blijft journalist een beroep waarbij je durf nodig hebt. Verslag geven in oorlogsgebied is natuurlijk erg gevaarlijk. Tegenwoordig is het er bijna nergens meer veilig. Van Rusland tot Syrië en wat dacht je van Afrika? Als journalist ben je tegenwoordig je leven niet zeker.

5. Mineur
Het ontmantelen van bommen en mijnen is voor best veel mensen nog steeds een dagelijkse bezigheid. Zo zijn er een hoop landen hier ver vandaan, waar nog veel mijnen liggen, maar ook in het westen zijn nog bommen te ontmantelen. Wat dacht je van bommen uit de 2e wereldoorlog, die nog steeds gevonden worden. Zelf in de 21eeuw zijn er hier in het westen nog doden te betreuren door bommen uit de WO II.

4. Diepzeevisser
Wie kent niet de documentaires van Discovery Channel. De krabbenvissers schijnen een levensgevaarlijk beroep te hebben. Onze planeet telt nog zo’n 100.000 beroepsmatige vissers, en zo’n 200 kwamen niet lang geleden nog om het leven. Vissers slaan over boord en verdrinken maar ook concurrentie is fataal voor de vissers. Zo moet je op sommige plekken een doodswens hebben om je in het vaargebied van concurrenten te begeven.

3. Houthakker
Stel je voor. Bomen die misschien wel 5x zo groot zijn als de bomen die wij hier in Nederland hebben. De houthakkers werken op grote hoogte en vaak niet volgens de veiligheidsregels die wij in Nederland in acht nemen. Omvallende bomen, een val van grote hoogte of een klein ongelukje met een kettingzaag zorgen ervoor dat zo’n 61 op de 100.000 houthakkers het leven laten. Dan moet je je daar ook bij bedenken dat houthakkers vaak in een onbewoond gebied werken. Hulp is zo ook niet direct ter plaatse als er iets mis gaat.

2. Vrachtwagenchauffeur in Afrika
Ben je zelf vrachtwagenchauffeur en word je gek van de files die wij hier in Nederland hebben. Denk dan eens aan de chauffeurs in Afrika. De wegen daar zijn niet zo mooi en vlak als hier. Geasfalteerd? Ja soms, als je geluk hebt. Daarbij worden er veel vrachtwagens aangevallen en/of in brand gestoken door rebellen. Voornamelijk als verzet tegen de regering en oliefirma’s.

1. Politieagent in Mexico
Politie agenten doen het goed in deze lijst, zoals je ziet op nummer 7. In Mexico is het beroep van politieagent echter van een geheel ander niveau. Corruptie en de aanhoudende oorlog met drugskartels maken politieagent in Mexico tot het gevaarlijkste beroep in de wereld.

Natuurlijk zijn de meeste beroepen in ons land een stuk beter uit te oefenen.

Toch denken we dat jullie je ook in Nederland wel beroepen kunnen bedenken, waarbij je je leven niet heel zeker bent. We zijn benieuwd naar de reacties!

delen via 
terug naar overzicht
rss mail icon Nieuwe vacatures direct in je mailbox of via RSS !
Maak gebruik van onze service om nieuwe vacatures van jouw voorkeur in je mailbox of via rss te ontvangen.

aanmelden