Je CV Optimaliseren 8 jan

Je CV Optimaliseren

Het opstellen van een CV is voor veel mensen een pittige klus. Hieronder volgen wat tips en adviezen om je een stukje op weg te helpen!

Foto toevoegen. Wel of niet?
Het toevoegen van een foto kan een goede aanvulling zijn op je CV. Ze hebben meteen een goed beeld van de persoon die ze voor zich hebben. Zorg er voor dat het een nette, zakelijke foto is. Heb je deze niet? Laat dan de foto achterwege.

Relevante werkervaring
Plaats in je CV alleen relevante werkervaring. Het heeft geen zin om je CV vol te zetten met bijbaantjes die je tien jaar terug hebt gehad. Kranten rondbrengen is namelijk niet erg relevant voor iemand die solliciteert voor een baan als monteur.

Laat je CV nakijken
Laat je CV nakijken door iemand als je klaar bent. Zo kunnen er nog (spel)fouten worden verwijderd en aanvullingen worden gedaan.

LinkedIn profiel
Heb je een LinkedIn profiel? Zorg ervoor dat deze is bijgewerkt. Zo matcht je profiel met het CV dat je hebt ingeleverd. Denk ook aan andere Social Media. De kans is namelijk groot dat een potentiële werkgever je gaat opzoeken en hij wil natuurlijk niet lezen hoe dronken jij het afgelopen weekend was.

Wees eerlijk
Je CV iets mooier maken is geen probleem, maar liegen werkt tegen je. Als je al wordt aangenomen, komen ze er later meestal alsnog achter dat sommige zaken niet kloppen. Dit zal geen positieve uitwerking hebben op eventuele referenties.

Standaard CV
Maak voor jezelf een standaard CV. Deze kun je iedere keer dat je ergens solliciteert aanpassen aan het bedrijf. Zo hoef je niet steeds een nieuw CV te schrijven.

Opleidingen
Heb je weinig opleidingen behaald, maar ben je wel doorgegroeid binnen een bedrijf? Zet dan je werkervaring boven je opleidingen. Zo voorkom je dat ze stoppen met het lezen van je CV omdat de opleidingen niet interessant zijn!

delen via 
terug naar overzicht
rss mail icon Nieuwe vacatures direct in je mailbox of via RSS !
Maak gebruik van onze service om nieuwe vacatures van jouw voorkeur in je mailbox of via rss te ontvangen.

aanmelden