Wijzigingen binnen de ketenregeling 26 feb

Wijzigingen binnen de ketenregeling

Dit jaar gaat er het een en ander veranderen omtrent de ketenregeling. In dit artikel zetten wij de naderende wijzigingen uiteen.

De huidige situatie

Een werkgever mag in drie jaar maximaal drie tijdelijke arbeidsovereenkomsten verstrekken aan de werknemer. Elk tijdelijk contract stopt automatisch. Na drie jaar of na het derde flexibele contract is de werkgever verplicht bij verlenging van het dienstverband een vast contract aan te bieden aan de werknemer. Indien de medewerker langer dan drie maanden uit dienst is geweest, start de ketenregeling opnieuw.

De situatie per 1 juli 2015

Per 1 juli 2015 wordt de duur van de ketenregeling verkort. Een werkgever mag drie tijdelijke arbeidsovereenkomsten verstrekken in maximaal twee jaar. Ook met de werknemer met ingang van deze datum langer dan zes maanden uit dienst zijn geweest, voordat de ketenregeling opnieuw start.

Payrolling, 5,5 jaar flexibel!

Payrolling biedt een goede oplossing voor bedrijven die de flexibiliteit binnen hun personeelsbestand willen houden. Doordat de NBBU-CAO gehanteerd wordt, kan er maximaal 5,5 jaar flexibel worden verloond!

Bent u benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen als het gaat om payrolling? Bekijk dan hier de website omtrent onze payroll dienstverlening.

delen via 
terug naar overzicht
rss mail icon Nieuwe vacatures direct in je mailbox of via RSS !
Maak gebruik van onze service om nieuwe vacatures van jouw voorkeur in je mailbox of via rss te ontvangen.

aanmelden