Wijzigingen in de WW 5 mei

Wijzigingen in de WW

Ben je werkloos en ontvang je momenteel een WW-uitkering? Per 1 juli 2015 gaat er het een en ander veranderen.

Nu mag je in het 1e half jaar van je werkloosheid zoeken naar werk op je eigen opleidings- en werkniveau. Daarna wordt werk op een lager opleidingsniveau als passend aangemerkt. Na 1 jaar is alle arbeid passend. Vanaf 1 juli 2015 wordt alle arbeid na een half jaar passend. Het eerste half jaar mag je nog steeds zoeken naar werk op je eigen opleidings- en werkniveau.

WW-uitkering en werken
Ga je (deels) werken, dan wordt het aantal uren dat je werkt in mindering gebracht op je WW-uitkering. Ga je werken voor een loon dat lager is dan de hoogte van de WW-uitkering? Dan ontvang je een lager totaalinkomen. Dit systeem van urenverrekening wordt vervangen door een systeem van inkomensverrekening. Bij inkomensverrekening wordt een deel van de (extra) inkomsten in mindering gebracht op je WW-uitkering. Het andere deel wordt niet in mindering gebracht.

Duur WW-uitkering
De maximale duur van de WW-uitkering wordt korter. Een WW-uitkering duurt nu maximaal 38 maanden. Straks is dit maximaal 24 maanden. Als werkgever kunt u in een CAO met uw medewerkers afspraken vastleggen over aanvullingen op de WW.

Arbeidsverleden
Je ontvangt voor elk jaar arbeidsverleden 1 maand WW. Straks geldt dit alleen voor de 1e 10 jaar. Daarna ontvang je voor elk jaar arbeidsverleden een halve maand WW.

Bovenstaande regels gelden als je op of na 1 juli 2015 een nieuwe WW-uitkering ontvangt.

Bron: Rijksoverheid

delen via 
terug naar overzicht
rss mail icon Nieuwe vacatures direct in je mailbox of via RSS !
Maak gebruik van onze service om nieuwe vacatures van jouw voorkeur in je mailbox of via rss te ontvangen.

aanmelden