Sollicitatietips

Wat leuk dat je ons hebt bezocht op de Talententuin in Ulft. Hopelijk heb je voldoende inspiratie opgedaan en een stapje in de goede richting gezet wat betreft een leuke stage, afstudeeropdracht, een traineeship of zelfs een baan!

Elk sollicitatiegesprek is spannend. Je kunt maar 1x een eerste indruk achterlaten, dus zorg ervoor dat je goed voorbereid op gesprek gaat. Wij geven je graag enkele tips!

Kom op tijd
Het lijkt heel logisch, maar toch gaat het nog vaak mis. Zorg ervoor dat je ongeveer 5-10 minuten van te voren aanwezig bent en zorg ervoor dat je mobiele telefoon uit staat.

Voorbereiding
Verdiep je van te voren in het bedrijf waar je gaat solliciteren. Zo voorkom je dat je met je mond vol tanden staat en zal je veel beter in staat zijn de vragen te beantwoorden. Je zal jezelf ook meer op je gemak voelen als je weet waar je voor komt. Neem een pen en kladblok mee waarop je aantekeningen kunt maken en eventueel je eigen vragen kunt opschrijven.

Oefen sollicitatievragen
Bedenk welke vragen er gesteld kunnen worden en geef hier zelf antwoord op. Oefen deze vragen goed voor jezelf. Je zult je hierdoor een stuk zelfverzekerder voelen, wat je ook zult uitstralen.

Houding en presentatie
De houding die je hebt tijdens de sollicitatie is misschien nog wel het meest belangrijk. Een representatieve houding en de manier waarop jij je presenteert voor het bedrijf is ontzettend belangrijk voor je sollicitatie. Pas je kleding aan op de functie waarvoor je solliciteert. Zorg voor schone kleding, gepoetste schoenen en een frisse lichaamsgeur.

Wees een actieve gesprekspartner
Luisteren is een must, maar je zult jezelf ook moeten verkopen. Vertel wat over jezelf en stel zo nodig vragen. Zo zien ze dat je echt geïnteresseerd bent. 

Blijf eerlijk
Verkoop jezelf maar zorg ervoor dat je eerlijk blijft. Maak je cv daarom ook niet mooier dan het is en zorg ervoor dat je jouw cv kunt toelichten.

Hopelijk helpen bovenstaande tips jou om goed voorbereid het gesprek aan te gaan!

Ben je nieuwsgierig naar wat wij jou kunnen bieden? Meld je dan aan voor een vacature-alert via onderstaande button. Na jouw aanmelding ontvang je alle vacatures die met het door jou opgegeven profiel matchen periodiek in jouw mailbox. Makkelijker kan niet!

Volg je ons al op Social Media?

Mis niets meer en volg ons op Facebook & LinkedIn! Op onze Social Media pagina's posten we regelmatig unieke vacatures, winacties, nieuwtjes en tips & tricks! Klik op onderstaande link en volg ons op Facebook en/of klik hier om ons te volgen op LinkedIn.

 

 

Contact Wens je meer informatie over het onderwerp op deze pagina te ontvangen? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

captcha

rss mail icon Nieuwe vacatures direct in je mailbox of via RSS !
Maak gebruik van onze service om nieuwe vacatures van jouw voorkeur in je mailbox of via rss te ontvangen.

aanmelden